Michael Katz Krefeld – Det kølige overblik

“Det store privilegium ved at skrive bøger, det er at man får lov til at sidde med det selv. Uden at der kommer nogen ind og siger hvad du skal og ikke skal. Det kan også være et pres, at have det fulde ansvar for historien, at få det til at køre… Det er det, der driver mig”

Michael Katz Krefeld leverer filmiske og bundsolide thrillers, der er udkommet i omkring tyve lande. Han startede med at lave kortfilm, gik over til at skrive til tv-serier som Nynne og Nikolaj og Julie, indtil han i 2007 modtog det Danske Kriminalakademi’s debutantpris for romanen Før Stormen. Lige nu er han aktuel med tredje bind Ravn-serien, om den tidligere politimand Thomas Ravnsholdt.

I denne episode snakker vi blandt andet om karakter-bibler, om Google Maps og research som metode til at give en stoflighed og få fiktionen til at virke mere virkelig, om overblik, tålmodighed og diciplin – og om at afvige fra det planlagte, når det viser sig ikke at fungere.

Men selvom Krefeld er et år eller mere om at skrive en bog, så nyder han processen.

“I virkeligheden synes jeg det er nemmere, at sidde og skrive og have de her fiktive personer som mine kollegaer… Jeg kan blive helt ked af, når bogen er slut”

Andre PlotCasts: