Karoline Stjernfelt – Tegn på talent

Foto: Anne-Marie Vang

“Alle scener skal have et formål. Du skal hele tiden drive plottet fremad. Det er jeg meget kritisk med, når jeg sidder og skriver… Hvis jeg ikke kan dreje, eller vende det og bruge det, så skal det ikke være med.”

Karoline Stjernfelt er tegneserieskaber, uddannet på Serieskolan i Malmö og debuterede i 2016 med albummet “I morgen bliver bedre”, som er første del af en trilogi. En skæbnefortælling i ord og billeder, baseret på historien om Kong Christian den 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee.

Vi får en snak med Karoline om at skrive udfra historiske begivenheder, om betydningen af talent, om hårdt arbejde og naivitet – og om den komplicerede proces det er at lave tegneserier.

“Hovedproblemet med at lave tegneserier er, at det er så vanvittigt tidskrævende. Og hvis du vil leve af det, hvilket du jo ikke rigtigt kan, så skal du jo leve af legater og fonde, som du konstant søger, og hvis du vil søge legater og fonde, så skal du have et værk at søge med, og det er jo ligesom en slange, der bider sig selv i halen, for hvordan er det, du køber dig tid, det tager til at lave det?”

Andre episoder: