Jakob Sheikh – Den personlige historie

“Det er en drivkraft for mig, at få folk til at forstå. Og det håber jeg skinner igennem i mine historier”

Den prisvindende journalist Jakob Sheikh har med sin bog “Danmarks børn i hellig krig” sat fokus på radikaliserede islamistiske miljøer og givet et sjældent indblik i, hvad der får unge mennesker, der er født og opvokset i Danmark, til at melde sig under Islamisk Stats faner i Syrien og Irak. Han er desuden uforvarende blevet en del af en “true crime” bølge og er blandt andet gæst på krimimessen Copenhagen Crime, der afholdes for første gang 11. – 12. juni 2016.

Vi får for første gang her i PlotCast indblik i, hvordan en journalistisk forfatter arbejder. Vi snakker research og etik, om at vælge hovedpersoner, om den lille historie i den store, hvordan man som journalist skriver dramatisk og indlevet, og om at ommøblere sin tekst, indtil den rigtige konstellation er der.

“Der kan være en forskel på fiktion og non-fiktion, men når alt kommer til alt, så er det med at komponere og sætte sammen noget der fylder rigtigt meget. Og der er rigtig meget af det som er håndværk og ikke har noget med kunst at gøre”

Andre PlotCasts: