Frederik Nørgaard – Rytme og timing

Foto: Siggrun Eggertsdottir

“Bare skriv efter, hvad du føler er rigtigt. Så kan man altid gå tilbage og være analytisk på et andet tidspunkt.”

Frederik Nørgaard er autodidakt skuespiller og instruktør og uddannet på 1-årig Master Class i manuskriptskrivning fra Den Danske Filmskole. I 2001 var han med til at starte i sin teatergruppen Von Baden, som bl.a har spillet på Svalegangen i Århus og på Kalejdoskop i København. Siden har han medvirket i roller i film og tv-serier, og både skrevet og instrueret film-versionen af Villads fra Valby og den biografaktuelle adaption af Bjarne Reuters børnebogsklassiker, Kidnapning.

I denne samtale fortæller Frederik om at gå fra at lave sine egne film med VHS-kamera i firserne, til at instruere spillefilm til biografen, hvordan skuespillet giver indsigt i manuskriptskrivningen, hvordan fiktion relaterer sig til den virkelige verden, struktur og sekvenser, og om vigtigheden af at være løsningsorienteret når man arbejder sammen med andre på en film- eller teaterproduktion.

“Min skuespilerfaring gør, at jeg kan se på en skuespiller, når de steger eller har det svært. For jeg har selv prøvet det.”

Andre episoder: