Anders Matthesen – foræringer og nødknapper

Foto af Michael Langhoff

“Man skal ikke være bange for at være på fremmed mark. Det er der jeg har vundet allermest terræn i min karriere, det har været ved at begive mig ind på et felt, hvor jeg tænker: Hvad fanden laver jeg her?”

De fleste kender Anders “Anden” Matthesen for hans komiske talent, enten som manden bag Terkel i knibe og Jul på Vesterbro eller på scenen med one-man shows som Tal for dig selv, Anden paa coke? og hans nye show Shh, som har premiere i september. Men hvordan arbejder han egentlig med sit materiale?

Vi får en snak om at skrive komik under pres, om at vove nakken og gå nye veje, bevare legesygen og glæden, at skrive efter, at jamme med andre, og det ikke at være bange for det hvide papir.

Selvom Matthesen har genopfundet sig selv flere gange og lavet nogle af de mest innovative ting indenfor sit felt, benægter han at være sådan en der får tusind idéer i minuttet:

“Jeg får slet ikke idéer på den måde. Jeg slapper af og går og hygger mig. Og så indimellem falder der jo noget ned fra himlen”

Andre PlotCasts: