Morten Brunbjerg – vælg din egen historie

“Jeg kan ikke have en dag, hvor jeg har skriveblokade. For der er folk der betaler for at jeg leverer det her i morgen.”

Morten Brunbjerg har en baggrund som IT-mand, men sagde i 2011 sit job op for at forfølge sin skrivedrøm. Siden da har han været freelancer forfatter og skrevet primært til computerspil og animation, med kunder som IO Interactive, Lego og Netflix.

I denne samtale kommer vi ind på forskellen mellem at skrive lineært og arbejde med interaktive fortællinger, forgreninger og variabler, fordomme og myter omkring computerspil og om det gode samarbejde mellem forfattere, spiludviklere og designere. Og om de kreative benspænd der findes i branchen – ikke mindst økonomiske.

“Hvis jeg skriver en samtale mellem to mennesker, der foregår på en café, og jeg så skriver: “Hun løfter kaffekoppen op til læberne, men sætter den igen uden at drikke.” Så har det afsindigt store konsekvenser, for lige pludselig skal der laves motion capture af det her, der er nogen der skal animere det og alt muligt.”

Andre episoder: