Dennis Jürgensen – Det kolde gys

Foto: Les Kaner

“Jeg gad ikke rigtig læse videre og det der med lektier, det var ikke… Og det der 8 til 4 job sagde mig heller ikke noget. Så var der jo ikke så mange andre muligheder, medmindre du vinder i lotto. Så tænkte jeg: “Nå, så tror jeg, jeg vil leve af at være forfatter.” Det er jo helt gak!”

Dennis Jürgensen debuterede i 1981 med Kærlighed ved første blik, har skrevet i omegnen af 70 bøger på Tellerup indenfor genrer som ungdomsbøger, horror og fantasy og de sidste år har han udviklet sig til en habil krimiforfatter, med bøger som Løbende Tjener, Dansende røde bjørne og senest Mand uden ansigt fra Politikens Forlag.

I denne samtale kommer vi ind på både de naive første skridt ind i bogverdenen, succesen med ungdomsbøgerne og overgangen til voksenkrimien. Selvom skriveprocessen den samme, kræver krimien en anden sensibilitet og en del mere research – selvom antydningens kunst er bedre end kolde fakta.

“Nogle forfattere beskriver hver en knogle og hvad den hedder på latin. Jeg vil hellere beskrive hvordan der lugter i rummet af formalin og der er et lysstofrør, der blinker, at der er koldt. Eller at liget laver nogle lyde, fordi det er ved at tø op.”

Andre episoder: