Christina Englund – Leg og alvor

Foto: Kajsa Gullberg

“Det er utroligt hvor forskelligt folk griber det an. Nogen har en hel bog inde i hovedet, før de skriver et eneste ord, og nogen går rundt om en fortælling i lang tid, før de begynder at skrive fra et eller andet hjørne og slet ikke aner, hvad de er på vej ind i.”

Christina Englund debuterede på Gyldendal som 17-årig 1 1992 med novellesamlingen “Uden egentlig at sove”. Siden har hun udgivet en håndfuld romaner, undervist både børn og unge i at skrive og været vært på P1 programmet Jazz og Bøger. I april 2021 udkommer hendes nye roman SLUGT, der handler om den afdøde amerikanske fotograf Francesca Woodman.

I denne samtale kommer vi ind på, hvordan man skriver om virkelige personer, om inspiration og research, omplantning af scener og kapitler, om sammenhængen mellem musik og litteratur – og om den nødvendige balance mellem det ophøjede og det legende, når man skriver.

“Jeg kan stadig godt finde på at få mine venner til at sende mig stikord. Jeg kan godt lide det der med at noget bare bliver kastet ind fra højre.”

Andre episoder: